Belysning i rideskoler, rideklubber og stutterier

Vigtigt at udskifte gamle lysstofrør

Ridehaller stiller deres store og varierende krav til belysningen (se Sportshaller og stadion for at læse nærmere) og belysningen i staldområder med hestenes pleje mm. kræver også ordentligt lys.

Når Brightr Group LED besøger ridehaller, rideskoler stutterier og lignende kan vi se, at der langt de fleste steder er opsat lysstofrør. De har ofte siddet dér i mange år, og er ved at være udskiftningsparate. Sagen er imidlertid, at der fra sommeren 2023 ikke længere må produceres eller importeres lysstofrør til EU – de indeholder nemlig kviksølv.

Mange fordele ved at skifte til LED belysning

Derfor er det tid til at skifte til LED baseret belysning, som også giver en lang række fordele i forhold til meget store energibesparelser, hestenes trivsel og mulighed for at styre lyset præcist og individuelt.

Med den nye klimalov, og nye, strenge krav til belysningen i disse områder, er der yderligere faktorer, som tilsiger, at lyset skal efterses – og som regel udskiftes.

Det er der blevet skrevet en artikel om i bladet Ridehesten, som kan læses hér: www.ridehesten.com 

For at understøtte udskiftningen og hjælpe i processen, kan Brightr Group LED sammensætte en finansieringsløsning, som gør det nemt at foretage udskiftningen – også når der er kommunale ejerforhold i spil.

Det er ikke kun personalet på rideklubber og opstaldningssteder, det kan komme til gode, at lyset er mere behageligt, men også hestene

Christian Munk